تاریخچه مصرف آجیل در ایران

خلاصه
1404/05/29

تاریخچه مصرف آجیل در ایران به دوران باستان باز می‌گردد و به عنوان بخشی از فرهنگ و تغذیه ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. در زیر به بررسی اجمالی این تاریخچه می‌پردازیم: **دور



تاریخچه مصرف آجیل در ایران به دوران باستان باز می‌گردد و به عنوان بخشی از فرهنگ و تغذیه ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. در زیر به بررسی اجمالی این تاریخچه می‌پردازیم:

**دوران باستان:**

* **تمدن‌های اولیه:** شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که مصرف آجیل‌ها مانند بادام، پسته و گردو در ایران به هزاران سال قبل از میلاد برمی‌گردد. بقایای این مواد غذایی در محوطه‌های باستانی مانند تپه سیلک (نزدیک کاشان) و تپه یحیی (کرمان) یافت شده است.
* **دوران هخامنشیان:** در دوره هخامنشیان، آجیل‌ها به عنوان بخشی از جیره غذایی سربازان و اشراف مورد استفاده قرار می‌گرفتند. همچنین، باغداری و کشاورزی در این دوره رونق یافت و کشت درختان میوه و آجیل گسترش پیدا کرد.
* **دوران اشکانیان و ساسانیان:** در این دوره‌ها نیز مصرف آجیل‌ها ادامه یافت و به عنوان بخشی از خوراکی‌های مجلسی و پذیرایی از مهمانان مورد استفاده قرار می‌گرفت. همچنین، در این دوران تجارت آجیل با مناطق دیگر نیز رونق گرفت.

**دوران اسلامی:**

* **دوران میانه:** با ورود اسلام به ایران، مصرف آجیل‌ها همچنان ادامه یافت و در متون ادبی و تاریخی این دوره اشاراتی به استفاده از آجیل‌ها در مراسم‌ها و جشن‌ها دیده می‌شود.
* **دوران صفویه:** در دوره صفویه، با گسترش تجارت و روابط بین‌المللی، انواع جدیدی از آجیل‌ها به ایران وارد شد و مصرف آن‌ها در بین مردم رواج بیشتری یافت. در این دوره، آجیل‌ها به عنوان بخشی از خوراکی‌های لوکس و تزئینی در مهمانی‌ها و جشن‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

**دوران معاصر:**

* **دوران قاجار و پهلوی:** در این دوره‌ها، مصرف آجیل‌ها به عنوان بخشی از فرهنگ غذایی ایرانی تثبیت شد و انواع مختلفی از آجیل‌ها در بازارها و مغازه‌ها به فروش می‌رسید.
* **دوران کنونی:** امروزه، ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان آجیل در جهان است. آجیل‌ها به عنوان یک منبع غذایی سالم و مغذی، در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارند و در مناسبت‌های مختلف مانند عید نوروز، شب یلدا و مراسم‌های خانوادگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

**اهمیت فرهنگی و اجتماعی:**

* **نوروز:** آجیل یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین است و به عنوان نمادی از برکت و فراوانی در سال نو مورد استفاده قرار می‌گیرد.
* **شب یلدا:** در شب یلدا، آجیل به همراه میوه‌های خشک و شیرینی‌ها مصرف می‌شود و به عنوان نمادی از گردهمایی و شادی در بلندترین شب سال محسوب می‌شود.
* **مراسم‌های خانوادگی:** آجیل در مراسم‌های عروسی، جشن تولد و دیگر مناسبت‌های خانوادگی به عنوان بخشی از پذیرایی از مهمانان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور خلاصه، مصرف آجیل در ایران دارای یک تاریخچه طولانی و غنی است و به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های این سرزمین، جایگاه ویژه‌ای دارد.

در سایت خشکبارجو، فروشندگان، تولیدی ها و عمده فروشی های آجیل و خشکبار می توانند رزومه خود را ثبت کنند تا مشتریان بتوانند آسان تر به اطلاعات و محصولات آنها دسترسی داشته باشند. سایت خشکبارجو به نشانی https://www.KhoshkBarjoo.ir یک سایت عالی جهت ثبت آگهی و تبلیغات آجیل و خشکبار می باشد.
بهترین فروشندگان آجیل و خشکبار به ترتیب ستاره در سایت خشکبارجو
فروشگاه
عناب 1403خشک ریز درشت متوسط
بیرجند
فروشگاه
پخش عمده کشمش ومویز آفتاب خشک(افتابی)
اهواز
فروشگاه
کشمش آفتابی
بجنورد
فروشگاه
خشکبار آذرشهر
آذرشهر
09149057075
فروشگاه
نارگیل داودی
مشهد
09929297082
فروشگاه
خشکبار و لواشک خانگی اروما
ارومیه
09330166432


اگر شما هم به کار خرید و فروش خشکبار،آجیل،میوه خشک،تنقلات،خواربار و غیره مشغول هستید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «خشکبارجو» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشندگان آجیل و خشکبار به ترتیب ستاره در سایت خشکبارجو
09149057075 (آذرشهر)
09929297082 (مشهد )
09175122434 (بندر عباس)
09174479523 (خرم‌آباد )
09371078416 (رشت )
09180045372 (سنندج )
09196610229 (قزوین)
09336049684 (زاهدان )
09371919788 (شهرکرد)
09373347240 (بوشهر)
09137532610 (بوشهر)
09145425142 (ارومیه)
09145094275 (ارومیه)
09100490917 (تبریز)
09390510175 (تبریز)
09129373654 (تهران)
09352426817 09014800306 (مشهد )
09141873387 (شیراز )
09140994128 (کرمان )